Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Rozdíly stravování mezi žáky SŠ a jejich životní styl
Hanousková, Alice
Bakalářská práce je zaměřena na stravovací návyky žáků středních škol a jejich životní styl. Cílem teoretické části je vysvětlení problematiky stravování, zdravého životního stylu a vymezení faktorů, které tuto problematiku ovlivňují. Dále se teoretická část zaměřuje na objasnění potřebnosti makro a mikroživin pro organismus jedince v období adolescence a vyvození důsledků při nevhodném stravování a životním stylu. Praktická část je věnována kvantitativnímu výzkumu, jehož formou je dotazníkové šetření. Cílem praktické části bylo zjistit a srovnat výsledky ve stravování a životním stylu mezi žáky maturitního oboru hotelnictví a učebního oboru kuchař-číšník. Respondenty pro toto zjištění byli žáci vybrané střední školy v okrese Vyškov.
Výživa a stravovací návyky studentů oboru APTV na UK FTVS
Hypešová, Natálie ; Majorová, Simona (vedoucí práce) ; Vařeková, Jitka (oponent)
Název: Výživa a stravovací návyky studentů oboru APTV na UK FTVS Cíle: Hlavním cílem práce je zmapovat výživové zvyklosti studentů oboru APTV na UK FTVS pomocí dotazníkového šetření a následně výsledky porovnat se zásadami zdravé výživy a správného stravování, které jsou sepsány v teoretické části práce. Metody: V rámci teoreticko-empirického výzkumu byly zjišťovány informace o stravování studentů pomocí kvantitativní metody. Konkrétní formou pak byl online dotazník. Výsledky: Z dotazníkového šetření vyplývá, že většina studentů oboru APTV na UK FTVS se stravuje dle zásad zdravé výživy. 73,3 % studentů se stravuje pravidelně, z toho více než polovina ve správných časových intervalech. Více než 75 % studentů pravidelně snídá, obědvá a večeří každý den. Obědy si připravuje samo 68 % studentů, 20 % využívá menzu. Většina studentů dodržuje pitný režim. Pouze 6, 7 % studentů kouří cigarety a 3 % pravidelně užívá žvýkací tabák. Nedostatečný příjem ovoce a zeleniny uvedla více než třetina respondentů. Denní limit pro konzumaci alkoholu překračuje přes 30 % studentů. Klíčová slova: Výživa, složky výživy, zdravé stravování, vysokoškolský student
Výživa v předškolním věku a její standardy.
DVOŘÁKOVÁ, Jitka
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaká je úroveň stravování dětí v mateřské škole. Teoretická část bude charakterizovat jednotlivé složky výživy dětí v předškolním věku. Tato část bude rovněž obsahovat shrnutí podstatných faktorů důležitých pro zdravý vývoj dětí, např. vhodný poměr vitamínů a minerálních látek, dodržování správného pitného režimu během dne. Praktická část se bude zabývat monitoringem plnění stravovacích norem a nutričních hodnot v měsíčním jídelníčku a bilanci spotřebního koše. Také bude zaměřena na prevalenci nadváhy a obezity u předškolních dětí a žáků prvního stupně základních škol. Na základě měření proběhne komparace zjištěných údajů. V dotazníkovém šetření budou zjišťovány názory rodičů na stravování dětí v mateřské škole, jak se děti doma stravují a jaké mají pohybové aktivity v rámci prevence obezity.
Životní styl pracovníků působících v poradenství zdravého životního stylu.
JANOŠOVÁ, Kateřina
Životní styl představuje z hlediska ovlivnění zdraví jeden z nejvýznamnějších faktorů. Životní styl většiny lidí je na počátku 21. století poněkud alarmující. Poradenství zdravého životního stylu poskytuje základní spektrum vyšetření, která určuje hladinu individuálního rizika klienta. Rozbor těchto rizik umožňuje doporučit optimální změnu ve výživě, spotřebě alkoholu, v kuřáckých návycích, pohybové aktivitě a ve zvládání stresu. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. První část představuje teoretické vymezení zkoumané problematiky. Zabývá se popisem pojmu zdravý životní styl, otázkami ovlivňujícími faktory zdraví. V empirické části jsou interpretovány výsledky realizovaného výzkumu, který byl zaměřený na zmapování životního stylu pracovníků působících v poradenství zdravého životního stylu. V empirické části jsem použila metodu dotazníku a získaná data jsem statisticky zpracovala. Výzkumný vzorek tvořilo 153 respondentů působících v poradenství zdravého životního stylu. Kontrolní skupinu tvořilo 438 zaměstnanců OOVZ. Výzkumem jsem došla k závěru, že pracovníci působící v poradenství zdravého životního stylu si uvědomují důležitost dodržování zdravého životního stylu, ale ne vždy jednotlivá doporučení dodržují. Mezi hlavní problémy bych zařadila zejména nedostatek pohybové aktivity, nedostatečná konzumace ryb a luštěnin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.